Welcome to Agency

Irodai Jóga

Irodai Jóga
AND THAT'S NOT EVERYTHING

Irodai Jóga - A legjobb befektetés a munkanapodba

Frissítő

A vérkeringés javulása által szellemileg felfrissülsz és javul a koncentrációd a nap hátralévő részére. Felejtsd el a kávét, a megoldás a mozgás és tudatos légzés kombinációja.

Megelőző

Előzd meg a rossz testtartás kialakulását. Nyakad, hátad, derekad, emésztésed, légzésed, vérkeringésed, létfontosságú belső szerveid garantáltan meghálálják.

Univerzális

Kollégákkal* vagy egyénileg, irodában vagy home office-ban, széken vagy jógamatracon, munkaidő előtt, után vagy közben. Igazodva az igényeidhez. *Mivel online bárki bárhonnan becsatlakozhat, egy másik irodában/városban/országban dolgozó barátaiddal is együtt jógázhatsz illetve kikapcsolódhatsz.

Lazító

A jógára jellemző mély, egyenletes légzés stimulálja a paraszimpatikus idegrendszert, amely segít ellazulni, kilépni a stressz okozta “harcolj vagy menekülj” idegállapotból.

Változatos

A jóga olyan mozgásforma, amely nyújtja a hosszas ülés során rövidülő gerincmerevítő izmokat, a nagy izomcsoportok mellett a kisebb segédizmokat is megdolgoztatja, azaz változatos fizikai kihívás elé állítja az izom- és idegrendszert, valamint az ízületeket.

Időhatékony

Szem előtt tartva a zsúfolt naptáradat, az irodai jóga már 30 perc alatt is csodákra képes. Nem kell utazni, parkolóhelyet keresni, opcionális az öltözködés, zuhanyozás, mert akár business casual öltözékben is gyakorolhatsz.

Mik az ülőmunka veszélyei?

Ha ismerős számodra a nyak- és a vállak környékén jelentkező feszültség egy hosszú munkanap végén, lábak zsibbadása, fejfájás, fáradékonyság, levertség vagy akár tartósan fennálló hát- és derékfájdalom, nagy valószínűséggel az ülőmunka és a rossz testtartás környékén keresheted az okokat.

Az ülőmunka nem csak a mozgásszervekre veszélyes, hanem a belső szervekre is rossz hatással van. Az emberi test nem erre lett “kitalálva”, ez már abból is látszik, hogy az ülés 40 százalékkal jobban terheli a gerincet, mint az állás. Az irodai jóga célja kifejezetten az ülőmunka negatív hatásának semlegesítése. 

Az ülés jobban terheli a gerincet, mint az állás, a helytelen üléskor pedig majdnem kétszeresen (180 százalékosan) terhelődnek a porckorongok, az álláshoz képest.Az ülőmunka nem csak a mozgásszervekre veszélyes, hanem a belső szervekre is rossz hatással van. A gerinc fájdalmas betegségei mellett az agyvérzés, a szívinfarktus, a szívnagyobbodás és a vesebetegségek rizikófaktorát is növelheti az ülő életmód.

"Amikor nincs időd pihenni, akkor van itt a lazítás legfőbb ideje." Sydney J. Harris

Foglalj időpontot

Ellensúlyozd az ülő életmód káros hatásait célzott jógagyakorlatokkal!

Általánosságban elmondható, hogy rendszeres testmozgással ellensúlyozható az ülőmunka káros hatása. Fontos azonban, hogy ne csak egyoldalúan terhelő mozgásformát válasszunk (például futás vagy biciklizés) a “nyolc órás székmaraton” mellé, mivel ezek tipikusan ugyanazokat az izmokat rövidítik, mint a sok órás ülés. 

A jóga olyan mozgásforma, amely nyújtja a hosszas ülés során rövidülő gerincmerevítő izmokat, a nagy izomcsoportok mellett a kisebb segédizmokat is megdolgoztatja, azaz változatos fizikai kihívás elé állítja az izom- és idegrendszert, valamint az ízületeket. A jógapózok (ászanák) nyújtják és minden irányban átmozgatják a gerincet, például előre- és hátra hajlításokkal, gerinccsavarásokkal. Utóbbiak kifejezetten hatásosak a gerinc rugalmasabbá és erősebbé tételében. Általánosságban elmondható, hogy a jógapózok erősítik a mély hátizmokat, melyek fontos szerepet játszanak a helyes testtartás képességében. 

Ezen felül a jóga szellemi felfrissülést is nyújt a pózok kivitelezéséhez és a tudatos légzéshez szükséges figyelem (mindfulness) által. Hatékonysága széles körben elismert a stressz-menedzsment terén. A gerinccsavarások lazítják a bordaközi izmokat, illetve a sok nyújtózás is hozzájárul a nagyobb légzéskapacitáshoz. Ezen kívül az órákon elsajátítható  meditáció és légzőgyakorlatok verhetetlen eszközök a mentális egészség és a belső harmónia eléréséhez. 

Lépjünk kapcsolatba

Felkeltettem az érdeklődésedet? Bátran kérdezz, örömmel hallok felőled. 
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.

Köszönöm szépen a megkeresést! Hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.
Hoppá! Úgy tűnik, valami hiba lépett fel. Kérlek próbálj meg más módon kapcsolatba lépni velem.