Welcome to Agency

Jin Jóga

Jin Jóga
AND THAT'S NOT EVERYTHING

Lassulj le és nyílj meg a mély nyújtás hatására

Jin

Csinálj kevesebbet, lassabban, és kevesebb akarattal. A Jin minőségei a nőies, passzív vagy befogadó, éjszaka, hideg, lassú, puha.

Lassú és meditatív

Tartsd meg a pózokat 3-5 percig és figyelj befelé (a testi érzetekre és az elméd hangjaira).

Hajlékonyság és Mobilitás

A Jin Jóga mélyebb szövetekhez fér hozzá és főként az ízületekre összpontosít, például a csípőre, hátra, keresztcsontra vagy a vállakra. Azért jó, mert többféle mozdulatra képes a tested és kisebb a lesérülés veszélye.

Kötőszövet

A Jin Jóga az izmok helyett a kötőszövetekre, például a fasciára (izompólya), a szalagokra, az ízületekre és a csontokra irányul. 

Izompólya Lazítás

A fascia (izompólya) egy kötőszövet hálózat, a biológiai szövet, amely összetart minket. A fasciának legalább 2 percnyi folyamatos nyújtásra van szüksége ahhoz, hogy valóban hatással legyünk a rugalmasságára.

Légzés & Mindfulness

Az intenzívebb pózok megtartása hosszabb időn keresztül a légzés tudatos alkalmazását igényli. A Jin jóga gyakorlása során "átlélegzed magad a kényelmetlenségen" és fejleszted a türelmedet.

Jin - passzív, lassú, nőies és meditatív minőség vár az órákon

A jin jóga egy igazán lassú tempójú jóga óra típus, ami ülő és fekvő pózokból áll és inkább passzív, mint aktív gyakorlatok alkotják. Mit jelent ez a gyakorlatban? Képzelj el egy lazító és meditatív gyakorlatsort, ahol az egyes pózokat 3-5 percig, vagy akár még tovább tartjuk. A pózok lényege, hogy minél jobban ellazulva, passzívan hagyjuk, hogy a gravitáció végezze a munkáját.

Készen állsz kilépni a “minél többet és minél gyorsabban” mentalitásból? 

Foglalj időpontot

Fókuszban a kötőszövet és az ízületek mozgékonysága

A Jin Jóga eredete a kínai jin és jang filozófiában keresendő. Eszerint a világ jelenségeit alapvetően két minőség határozza meg, a jin és a jang, ahol a jin a férfias, aktív,  nappal, meleg, gyors, kemény, stb. minőségeket hordozza magában, a jin pedig az ellenkező azaz a nőies, passzív vagy befogadó, éjszaka, hideg, lassú, puha, stb. minőségek megtestesítője. A jóga a mai, nyugati világban inkább egy “jang” stílusban terjedt el, azaz legtöbbször az izmokra fókuszáló, fizikálisan erőteljes órákkal találkozunk a jógastúdiókban. A jin jóga ehhez képest a kötőszövetekre, például a fasciára (izompólya), a szalagokra, az ízületekre és a csontokra irányul. 

Az egyik legfontosabb előnye, hogy a szokványosnál hosszabban kitartott pózoknak köszönhetően a kötőszövet megnyúlását eredményezi. Az inaktivitás miatt ez a kötőszövet kevésbé rugalmassá válik, ami fájdalomhoz és merevséghez vezet. Mivel az izompólyának legalább 2 percnyi folyamatos nyújtásra van szüksége ahhoz, hogy valóban hatással legyünk a rugalmasságára, a jin jóga hosszan megtartott pózai az egyik leghatékonyabb módszer a hajlékonyság javítására és a bemerevedett pontok feloldására. A jin jóga gyakorlás során mélyebb szövetekhez férünk hozzá és főként az ízületekre összpontosítunk, például a csípőre, hátra, keresztcsontra vagy a vállakra. 

A rugalmas fascia (izompólya) és a mozgékony ízületek nagyobb mozgástartományt eredményeznek és lehetővé teszik számodra a szabadabb és könnyedebb mozgást.  

Az órák lassú és meditatív jellege pedig teret ad arra, hogy befelé fordulj, és ráhangolódj az elmédre és a fizikai érzeteidre. A pózok hosszabb kitartása mentális és gyakran fizikális kihívást is jelent, ezért a jin jóga megtanít arra, hogyan lélegezd át magad a kényelmetlenség érzésén, vagy épp hogyan maradj türelmes, ha az aktivitás hiánya miatt nincs, ami lekösse a figyelmedet, és cikáznak a gondolataid vagy éppen frusztrált vagy.

Lépjünk kapcsolatba

Felkeltettem az érdeklődésedet? Bátran kérdezz, örömmel hallok felőled. 
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.

Köszönöm szépen a megkeresést! Hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.
Hoppá! Úgy tűnik, valami hiba lépett fel. Kérlek próbálj meg más módon kapcsolatba lépni velem.